گیربکس پرادو ( Perado gearbox ) نیاز به تعویض روغن دارد!؟
شرکت تویوتا یک شرکت بزرگ ژاپنی است که از سال ۱۹۷۳ فعالیت خود را در تولید منسوجات شروع کرد. این مجموعه از چندین شرکت بزرگ تشکیل شده است که همگی آن ها به طراحی و تولید اتومبیل مشغول هستند. یکی از معروفترین برندهای این شرکت لکسوز است که برای خودروهای لوکس ایجاد شده است. این شرکت زیرمجموعه های بسیاری دارد که از جمله آن ها می توان به دایهاتسو، هینو موتورز و سایون اشاره کرد. تویویا در طول جنگ جهانی دوم در زمینه تولید خودروهای سنگین برای دولت ژاپن در دوران جنگ فعالیت می نمود و تا زمان پایان جنگ به صورت تمام وقت خودروهای ترابری را طراحی و تولید می کرد.
این شرکت نه تنها یک شرکت بزرگ است بلکه به عنوان یک مرکز تحقیقاتی نیر مطرح است و پایگاه قوی برای طراحی محسوب می شود. تویوتا با سبک مدیریتی خود باعث شده تا این شرکت در جهان مطرح باشد و به یک برند جهانی و ابر شرکت تولید کننده خودرو در جهان تبدیل شود. محصولات تولید شده این شرکت بسیار متنوع است و خودرو پرادو یکی از لوکس ترین خودروهای تولیدی تویوتا است که در ایران طرفداران زیادی دارد.
پرادو یک خودروی دو دیفراسنیل تولید تویوتا است که دارای سیستم ۴ چرخ متحرک می باشد. تقریبا می توان گفت که این ماشین یک مدل کوچک از تویوتا لندکروز است که به عنوان یک خودروی آفرود شهری محسوب می شود.
موتور پرادو بسیار پرقدرت بوده و ۶ و ۴ سیلندر می باشد. در مدل های دو درب پرادو از ۴ سیلندر و در مدل های جدیدتر از ۶ سیلندر استفاده می شود. حجم موتورهای ۴۰۰۰ و ۲۷۰۰ سی سی دو دیفرانسیل چهارچرخ متحرک و گیربکس پرادو باعث شده تا تنها با فشار دادن پدال گاز زیر پای خود به قدرت بی نظیر آن پی ببرید.
وظیفه گیربکس اتومبیل انتقال مقدار مشخصی از نیرو موتور به چرخها است. روند انتقال نیرو در این قطعه از طریق چرخش مداوم و مقابله با اصطکاک انجام می شود. با وجود این مشکلات، خرابی گیربکس اجتنابناپذیر است و ممکن است که در این قسمت از خودرو خرابی هایی به وجود آید. نکته مهمی که وجود دارد این است که در زمان وقوع مشکلات و خرابی گیربکس پرادو سریعا خودرو را به تعمیرگاه مجاز پرادو انتقال دهید. خصوصا اگر ماشین شما دارای گیربکس اتوماتیک می باشد. اما علت خرابی گیربکس پرادو چه می تواند باشد؟ د ادامه شما را با برخی از مهم ترین دلایل خرابی پرادو آشنا خواهیم کرد.
کاهش شتاب خودرو یا پاسخ ناکافی دریچه گاز
اولین و مهم ترین دلیلی که باعث خرابی گیربکس می شود، به شتاب خودرو مربوط است. اگر این مشکل در گیربکس پرادو به وجود آید پس از تعویض دنده، متوجه تاخیردر شتاب خودرو خواهید شد. البته در مورد خودروهایی با گیربکس دستی این موضوع می تواند عادی باشد چرا که در صورت عملکرد صحیح نیز این تاخیر بیشتر از یک ثانیه وجود دارد ولی درباره خودروهای اتوماتیک این زمان طولانی تر است. علت وقوع این مشکل، خرابی جزئی در کلاچ است که این عیب باعث می شود تا کلاچ به خوبی درگیر نشود و کلاچ خودرو پس از رها کردن پدال نیز فعال می شود و همین عامل موجب توقف انتقال نیرو به چرخ های اتومبیل می شود. البته وجود هوا در کانال سیالات نیز باعث بروز این مشکل می شود. در این صورت می توانید با یک هواگیری ساده این مشکل را برطرف نمایید. در مواردی که قطعات آسیب دیده باشند باید آن ها را تعویض و یا تعمیر نمایید.
گیربکس پرادو آیا نیاز به تعویض روغن خواهد داشت یا خیر؟
برخی از اتومبیل ها دارای گیربکس اتوماتیک هستند. در گیربکس های اتوماتیک نیازی به تعویض دنده نیست. این موضوع خوشایند بسیاری از راننده ها است و انتخاب آن ها برای خرید اتومبیل، معمولا ماشین هایی است که دارای گیربکس اتوماتیک هستند. پرادو نیز یکی از این اتومبیل هایی می باشد که مدل گیربکس اتوماتیک آن بسیار محبوب است. گیربکس پرادو اگرچه ممکن است اتوماتیک باشد، اما توجه به آن همانند هر قطعه دیگر اتومبیل امر مهم و ضروری است. بسیاری از مالکان خودرو نمی دانند که گیربکس پرادو آیا نیاز به تعویض روغن خواهد داشت یا خیر؟ در این محتوا به نکات مهمی درباره گیربکس پرادو خواهیم پرداخت.
خودروهایی که در اروپا وجود دارد و دارای گیربکس اتوماتیک هستند معمولا برای مدت طولانی توسط مالکان نگه داری نمی شود و همین امر باعث شده تا کمتر به مسئله روغن گیربکس اتوماتیک توجه شود. در کشورمان بسیاری از خانواده ها وقتی اتومبیلی را خریداری می کنند، تمایل دارند تا به مدت طولانی از آن استفاده کنند، پرادو نیز انتخاب بسیاری از خانواده ها است. به همین دلیل بسیار مهم است تا به نکاتی را در رابطه با سرویس و نگهداری گیربکس پرادو توجه شود.
به دلیل انتقال گشتاور موتور از طریق جریان روغن به گیربکس و ساختار هیدروالکترومکانیکی در گیربکس اتوماتیک پرادو نسبت به خودروهایی با دنده دستی نیاز است تا حساسیت و توجه ویژه ای به آن نشان داد. زیرا اگر خرابی ای در این قسمت از خودرو وجود داشته باشد ممکن است که خرابی به سایر نقاط منتقل یابد و مشکلات جدی تری پیش بیاید که در این صورت هزینه بسیار زیادی را برای مالک خودرو خواهد داشت. در ادامه نکاتی را ذکر خواهیم کرد که رعایت آن باعث افزایش طول عمرگیربکس های اتوماتیک خواهد شد. داشتن آگاهی نسبی از عملکرد گیربکس اتوماتیک، سرویس های دوره ای، تعویض فیلتر و روغن گیربکس نقش به سزایی در افزایش طول عمر قطعات گیربکس پرادو خواهد داشت.
گیربکس های اتوماتیک نیز به تعویض روغن نیاز دارند و این مورد بستگی به کارکرد ماشین دارد و پس از حد معینی می بایست نسبت به تعویض روغن آن اقدام نمود. اما چه زمانی باید تعویض روغن گیربکس صورت گیرد؟
معمولا پس از طی ۴۰ هزار کیلومتر، مالکان خودرو می بایست اقدام به تعویض روغن گیربکس نمایند. البته این مورد توسط کمپانی سازنده خودرو مشخص می شود. مورد بعدی که در مورد زمان تعویض گیربکس پرادو قابل توجه است، شرایط رانندگی می باشد. به عنوان مثال اگر در منطقه ای زندگی می کنید که در زمان رفت و آمد زمان زیادی را در ترافیک به سر می برید، نیاز است تا زودتر نسبت به تعویض روغن گیربکس اقدام کنید چون این مسئله باعث افزایش دمای روغن گیربکس می شود. شهر تهران ازشهرهای شلوغ و پرتردد بوده و ترافیک جزو لاینفک زندگی مردم شده است به همین دلیل توصیه می شود برای افزایش طول عمر گیربکس پرادو، تعویض روغن آن بین ۳۰۰۰۰ تا ۴۰۰۰۰۰ انجام شود.
گیربکس پرادو
بهتر است بدانید که سرویس دوره ای گیربکس پرادو علاوه بر تعویض روغن گیربکس، شامل تعویض فیلتر و واشر کارتر می باشد.
روغن گیربکس
انتخاب روغن نیز برای گیربکس های اتوماتیک یکی دیگر از مواردی است که باید به آن توجه کنید. نوع روغنی که برای گیربکس اتوماتیک استفاده می شود، معمولا توسط شرکت سازنده تومبیل و بر اساس مشخصات آن تعیین می گردد. پس توجه به انتخاب روغنی که سازگار با ویژگی های گیربکس پرادو باشد بسیار مهم است.
علاوه بر گیربکس های اتوماتیک، بسیاری از خودروها نیز دارای گیربکس هیبریدی هستند. گیربکس های هیبریدی همانند گیربکس های اتوماتیک به تعویض روغن نیاز دارند. تعویض روغن و سرویس دوره ای در گیربکس های هیبریدی نیز طبق مشخصات خودرو و شرایطی که کمپانی سازنده مشخص کرده انجام می شود. البته تعویض روغن گیربکس های هیبریدی مانند اتوماتیک همان ۴۰۰۰۰ انجام می شود.
انتخاب روغن گیربکس پرادو یکی از مهم ترین نکاتی است که باید به آن توجه کنید. تعویض فیلتر روغن برای از بین مواد آلوده نیز بسیار با اهمیت است. برای حفظ کارایی و کیفیت موتور می بایست از برندهای معتبر که کیفیت عالی دارند استفاده کنید. بهتر است که در هر ۴۵۰۰۰ تا ۵۰۰۰۰ کیلومتر نسبت به تعویض روغن گیربکس پرادو اقدام نمایید.
راهنمای تعمیر گیربکس اتوماتیک برای این که گیربکس پرادو در زمان استتفاده عملکرد خوبی از خود نشان دهد و دچار آسیب نشود نیاز است تا به چند نکته توجه نمایید:
خطاهای گیربکس را جدی بگیرید و در اولین فرصت به تعمیرگاه پرادو مراجعه کنید و نسبت به رفع خرابی گیربکس پرادو اقدام نمایید.
اگر عیوب گیربکس پرادو برطرف نشود ممکن است باعث گسترش خرابی و انتشار آن به سایر قطعات شود که در این صورت هزینه زیادی را برای شما در پی خواهد داشت. البته زمان تعمیر آن نیز دو برابر خواهد شد.
خودروهایی مانند پرادو که با تکنولوژی جدیدتری ساخته و طراحی می شوند دارای سیستم برق پیچیده تری نسبت به مدل های قدیمی تر خود می باشند، بنابراین توصیه ما این است که از به کار بردن وسایل برقی اضافی مانند چراغ زنون، آمپلی فایر، دزدگیر و …خودداری نمایید.
گیربکس پرادو اگر که اتوماتیک باشد، رانندگی برای شما بسیار ساده تر خواهد بود. این گونه مدل ها برای رانندگی در شهرها طراحی شده است و بسیار مناسب مناطقی است که دارای سطح ترافیکی بالاتری هستند. بنابراین برای این که خودرو شما دچار نقص نشود توصیه می شود که میزان گاز با شتاب کمتری صورت پذیرد. اگر رانندگی پرشتابی در مسیرها داشته باشید ممکن است عمر جعبه دنده خودرو شما کاهش یابد.
برای این که گیربکس پرادو عمر طولانی تری داشته باشد بهتر اس که به فواصل منظم و به اندازه پدال گاز را فشار دهیدو فشار دادن بیش از حد و یا نامنظم باعث می شود که ضربه به گیربکس وارد شود در این صورت عمر گیربکس نیز کاهش می یابد.
مسیرهای سربالایی و یا دارای شیب تند هم یکی دیگر از عواملی است که باعث آسیب به گیربکس پرادو می شود. برای این که گیربکس عمر طولانی تری داشته باشد از تردد طولانی در این مسیرها خودداری نمایید.
یکی دیگر از عواملی که باید به آن توجه داشته باشید، حمل بار و سرنشین اضافی است وجود بار اضافی به ماشین فشار وارد می کند و این کار می تواند موجب صدمات به گیربکس پرادو شود. توجه داشته باشید که بکسل کردن نیز یکی دیگر از عوامل کاهنده عمر گیربکس اتوماتیک پرادو است.
شرکت ها تقریبا هر دو سال یک باز برنامه کامپیوتر گیربکس را به روز می کنند و نرم افزار های جدیدتری را ارائه می دهند.سعی کنید که شما هم با این افزودن این برنامه ها به گیربکس به روز باشید.
نشتی در گیربکس پرادو:
عامل دیگری که موجب خرابی گیربکس پرادو می شود، نشتی است. گیربکس نیز مانند هر عضو مکانیکی در حال چرخش خودرو نیاز به یک مایع جهت روانکاری دارد تا عملکرد مناسبی داشته باشد. در زمان پارک ماشین دقت کنید اگر زمین خیس شده باشد پس امکان وجود نشتی و تخلیه در خودرو وجود دارد. مایع درون گیربکس معمولا به رنگ نارنجی روشن است و این موضوع باعث می شود که شما به راحتی تشخیص دهید که آیا گیربکس دچار نشتی است و یا خیر؟ اگر نشتی در قسمت گیربکس آن وجود داشته باشد بسیار مهم است که منبع نشتی را پیدا کرده و آن را رفع کنید. مایعی که در گیربکس وجود دارد بر خلاف روغن موتور هیچگاه تبخیر نمی شود، به همین دلیل برای روانکاری نیاز است که میزان آن در حد ماکزیمم باقی بماند. اگر این مایع در سیستم وجود نداشته باشد باعث آسیب شدید و جدی به اجزای چرخان گیربکس خواهد شد. اگر نشتی وجود داشته باشد و به موقع تشخیص دهید، فقط نیاز به تعمیر آن قسمت خواهد بود. در غیر این صورت سایر اجزا گیربکس نیز درگیر شده و دچار خرابی می شوند که در این صورت هزینه تعمیر چند برابر خواهد شد.
صدا و یا لرزش غیرعادی در خودرو :
در شرایط عادی و ایده ال خودرو شما بدون صدا و لرزش باید باشد. اگر احساس کردید که خودرو دچار لرزش و یا صدای غیرعادی شده باید سریعا به تعمیرگاه مراجعه کنید و نسبت به رفع خرابی گیربکس پرادو اقدام کنید. البته سرو صدا و لرزش در هنگام تعویض دنده نیز نشان دهنده وجود مشکل در گیربکس است.
اگر در زمان فشار دادن کامل پدال کلاچ صدای غیرعادی به گوشتان می رسد، نشان دهنده فرسوده بودن صفحه کلاچ خواهد بود. اگر پس از برداشتن پای خود از روی کلاچ این صدا شنیده می شود، مشکل به هماهنگ کننده های دنده مربوط خواهد بود. هر دو مورد نشان دهنده این است که قطعات تحت فشار می باشند. هرچه میزان صدا و لرزش بیشتر باشد آسیب بیشتری نیز به گیربکس وارد می شود.
بیرون پریدن دنده
بیرون پریدن دنده یکی دیگر از نشان دهنده وجود مشکل در گیربکس است. با تعویض دنده و یا برداشتن پا از روی کلاچ اگر دنده دچار لغزش شود و یا به بیرون بپرد، به اصلاح از جای خود خارج شده و خلاص می شود و یا به حالت قبلی باز می گردد، نشان دهنده مشکل و نقص است. این لغزش باعث آسیب به می شود که به قطعات گیربکس آسیب جدی وارد شود. همچنین این مشکل می تواند بسیار خطرناک باشد به خصوص اگر در حین حرکت سرعت بالایی نیز داشته باشید.در این شرایط قسمتی که اسیب دیده است به درستی حرکت نمی کند و اجازه نمی دهد که چرخ دنده به صورت صحیح قفل شود، در نتیجه گیربکس به صورت خودکار به عقب بر میگردد.
مواردی که ذکر کردیم تنها برخی از علل خرابی گیربکس پرادو می تواند باشد، سعی کنید در صورت عملکرد نادرست اتومبیل خود و یا صداهای غیرمنتظره سریعا به تعمیرگاه مجاز پرادو مراجعه کنید.
بررسی علل خرابی گیربکس پرادو
پرادو یکی از خودروها محبوب ژاپنی است که در دونوع گربکس دستی و گیربکس اتوماتیک وجود دارد. فرایند انتقال نیرو ازموتور به چرخ ها بسیار جالب است. از بین تمامی اجزای مکانیکی که نیرو را از موتور به چرخ ها انتقال می دهند، جعبه دنده جزو مهم ترین قطعات است. در واقع هیچ اتومبیلی نمی تواند بدون گیربکس کار کند. گیربکس نقش مهم و اساسی در انتقال قدرت موتور به چرخ ها دارد.
پیچیدگی هایی که امروزه در طراحی گیربکس ها وجود دارد، باعث شده تا عیوب و خرابی ایجاد شده در گیربکس ها کاهش یابد. اما وجود مشکل و خطا در عملکرد گیربکس پرادو می تواند همچنان رخ دهد. در این محتوا شما را با علل مهم خرابی گیربکس آشنا خواهیم کرد. مجموعه استوک یدک سعی بر این دارد تا با ارائه نکات مهم اطلاعات شما را در رابطه با گیربکس پرادو افزایش دهد.
وظیفه گیربکس اتومبیل انتقال مقدار مشخصی از نیرو موتور به چرخها است . روند انتقال نیرو در این قطعه از طریق چرخش مداوم و مقابله با اصطکاک انجام می شود. با وجود این مشکلات، خرابی گیربکس اجتنابناپذیر است و ممکن است که در این قسمت از خودرو خرابی هایی به وجود آید. نکته مهمی که وجود دارد این است که در زمان وقوع مشکلات و خرابی گیربکس پرادو سریعا خودرو را به تعمیرگاه مجاز پرادو انتقال دهید. خصوصا اگر ماشین شما دارای گیربکس اتوماتیک می باشد.
سلام خوبید ممنون از سایت جالبتون خلاص شدن گیربکس یعنی چی ؟ تو گربکس پرادو هم همینه؟!
سرویسهای دورهای بنا به توصیه کمپانی سازنده وابسته به کارکرد کیلومتر یا زمان باید صورت گیرد. تعویض روغن، فیلتر و سرویس های دوره ای گیربکس به موقع، رانندگی اصولی و آگاهی نسبی از عملکرد گیربکس، نقش مهمی در افزایش طول عمر قطعات گیربکس دارد. لازم به توضیح است زمان توصیه شده برای تعویض روغن و سرویس های دوره ای گیربکس اتوماتیک بین ۴۰۰۰۰ کیلومتر تا ۴۵۰۰۰ کیلومتر میباشد. لازم به ذکر است یکی از عوامل تعیین زمان تعویض روغن و سرویسهای دورهای ، شرایط رانندگی میباشد. برای مثال رانندگی در ترافیک باعث افزایش دمای روغن و کاهش عمر آن می شود.
سلام خوبید ممنون از سایت جالبتون
خلاص شدن گیربکس یعنی چی ؟ تو گربکس پرادو هم همینه؟!
خلاص شدن گیربکس بخاطر موارد زیر:
بریدن دنده اویل پمپ، خراب شدن توربین، هرز شدن پلوس، خالی بودن گیربکس از روغن و یا معیوب شدن چرخ دندههای داخل گیربکس
تقریبا برای همه گیربکس ها ممکنه بیوفته ممنون از لطفتون ما اطلاعاتی در خصوص گیربکس های دیگه هم داریم مثل بنز
https://www.estockyadak.com/%DA%AF%DB%8C%D8%B1%D8%A8%DA%A9%D8%B3-%D8%A8%D9%86%D8%B2-benz-gearbox/
سرویسهای دورهای گیربکس در چه زمانی انجام می پذیرد ؟
سرویسهای دورهای بنا به توصیه کمپانی سازنده وابسته به کارکرد کیلومتر یا زمان باید صورت گیرد. تعویض روغن، فیلتر و سرویس های دوره ای گیربکس به موقع، رانندگی اصولی و آگاهی نسبی از عملکرد گیربکس، نقش مهمی در افزایش طول عمر قطعات گیربکس دارد. لازم به توضیح است زمان توصیه شده برای تعویض روغن و سرویس های دوره ای گیربکس اتوماتیک بین ۴۰۰۰۰ کیلومتر تا ۴۵۰۰۰ کیلومتر میباشد. لازم به ذکر است یکی از عوامل تعیین زمان تعویض روغن و سرویسهای دورهای ، شرایط رانندگی میباشد. برای مثال رانندگی در ترافیک باعث افزایش دمای روغن و کاهش عمر آن می شود.
آیا گیربکسهای هیبرید (هایبرید) هم نیاز به تعویض روغن دارند ؟
بلی. اکثر خودرو ها نیاز به تعویض روغن دارند فقط باید بررسی کنید که هر از چند کیلومتر یکبار باید روغن بررسی گردد.