گیربکس توسان از نوع شیفت ترونیک است که بر عکس گیربکسهای اتوماتیک معمولی این اجازه را به راننده می دهد تا به وسیله اهرم تعویض دنده، جابجایی دنده بین سبک و سنگین را اجرا نماید.
شاسی بلند محبوب ایرانی: هیوندای توسان
کمپانی خودروسازی هیوندای موتور یکی از شرکت های خودروسازی کره ای است که در سال ۱۹۶۷ تاسیس شد. هیوندای توسان، یکی از بهترین شاسیبلندها در کشورمان ایران است. نام درست این خودرو، توکسان است که نام شهری در صحرای آریزونای آمریکا است. از نظر مصرف سوختی، با اینکه موتور کوچک اما پرقدرتی روی بدنه سوار است، منتها مصرف سوخت در ترافیک های شهری میانگین ۹ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر و در سرعت های ثابت، ۷ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر است که از نظر توان خروجی کارایی بسیار بالایی دارد.
با نگاهی به گزارشات سازمان بازرسی و کیفیت استاندارد در ایران به این نکته خواهیم رسید که میزان رضایتمندی مشتریان از کیفیت و خدمات پس از فروش خودروهای متعلق به شرکت هیوندای در چندین سال گذشته در سه رتبه نخست قرار دارد.
تصور عموم بر این است که گیربکس توسان که زمانی با عنوان پاشنه آشیل محصولات این کمپانی نیز شناخته می شد، دارای مشکلاتی می باشد. اما کمپانی هیوندای مدت هاست که اعلام کرده است که در نسل جدید هیوندای توسان مشکلات گزارش شده در مورد گیربکس توسان به راحتی و با به روز رسانی کنترل گیربکس حل شده است.
هیوندا توسان از محصولات کمپانی هیوندای است که از سال ۲۰۰۴ در سبد محصولات این شرکت قرار گرفت. این خودرو به راحتی توانست محبوبیت خود را در بین خانواده ها کسب نماید و به فروش مناسبی نیز دست یافت. نسل دوم هیوندا توسان در سال ۲۰۰۹ ارائه شد و پس از آن در قالب مدل ۲۰۱۰ راهی بازار شد. نسل دوم هیوندا در سال ۲۰۱۳ تحت یک فیس لیفت قرار گرفت و تغییراتی در ظاهر آن انجام شد که نتیجه مثبتی در پی داشت. سومین نسلی که این شرکت ارائه کرد در واقع آخرین نسل هیوندا توسان است که محصول ۲۰۱۵ این شرکت کره ای می باشد و تا به امروز همچنان در لیست محصولات این کمپانی جای دارد. نکته جالبی که درباره این شرکت وجود دارد، وجود تمامی مدل های این خودرو در بازار ایران است و تمامی مدل های توسان که از ابتدا تولید شده اند تا به امروز جرو خودروهای محبوب خانواده های ایرانی بوده است.
هیوندا توسان در دو مدل گیربکس اتوماتیک و گیربکس دستی تولید می شود. ماشین های گیربکس اتوماتیک محبوبیت زیادی نسبت به گیربکس دستی دارند. اما با توجه به سیستم پیچیده ای که این نوع از گیربکس توسان دارد، نیاز است که با دقت و صحیح از خودرو استفاده شود تا عمر گیربکس توسان افزایش یابد. در واقع گیربکس یا جعبه دنده دستگاهی است که تغییر در آن موجب تغییر در سرعت خواهد شد.گیربکس اهرمی دارد که با آن می توان وضعیت دنده را تغییر داد. تغییر دنده متناسب با جاده و شرایط رانندگی صورت می گیرد. درون گیربکس از اجزای مختلفی تشکیل شد است که شامل دنده های کوچک و بزرگ، شفت کلاچ، شفت اصلی میل گاردان، محور همیشه گرد، محور مربوط به دنده عقب، و چهار عدد محور دیگر می شود. مجموعه استوک یدک با ارائه این مقاله شما را درباره استفاده صحیح از گیربکس راهنمایی خواهد کرد. هر چه دانش و آگاهی شما درباره عملکرد خودرویتان بیشتر باشد، اتومبیل بازدهی بیشتر و عمر طولانی تری خواهد داشت و به راحتی خواهید توانست هزینه های ناشی از عیوب اتومبیل را مدیریت نمایید.
خودرو توسان همانند خودروهای دیگر شرکت هیوندای در دو نوع گیربکس اتوماتیک و دستی تولید می شود. در واقع گیربکس از مهم ترین قطعات یک خودرو محسوب می شود. اگر در عمکلرد آن خللی ایجاد شود و یا دارای نقص باشد، اتومبیل شما حرکت نخواهد کرد. دانستن خطاها و علت عیوب گیربکس می تواند به شما بسیار کمک کنند. در این محتوا نگاه کوتاهی به علل خرابی گیربکس خواهیم داشت:
در ابتدا شما را با اصول کار گیربکس آشنا خواهیم کرد. در واقع اصول کار گیربکس به این صورت است که یک دنده گرداننده که دنده محرک نام دارد، با دنده دیگری که اندازه ی دندانه های آن با محرک مساوی نمی باشد، باید درگیر شود. با حرکت دسته دنده و گرفتن کلاچ، دو دنده (یکی بزرگتر و دیگری کوچکتر) با هم درگیر شده و دنده محرک در جهت عقربه های ساعت و دنده ی متحرک در جهت عکس عقربه های ساعت چرخش می کنند.
در صورتی که دنده کوچک تر دنده بزرگتری را بتواند بگرداند، دنده بزرگ قدرت بیشتر و در مقابل سرعت کمتری خواهد داشت و بالعکس اگر دنده بزرگ، دنده کوچکتری را دچار چرخش کند، قدرت دنده کوچک، کمتر و سرعت آن بیشتر خواهد شد. با استفاده از این قابلیت و با توجه به شرایط مسیر و وضعیت جاده، راننده می تواند دنده مناسبی را با دنده دیگر را درگیر کند تا به موتور فشار بیش از حد وارد نشود.
کاربرد گیربکس Shift Tronic در موتورهای توسان
در گیربکس شیفت ترونیک در صورتیکه راننده اهرم تعویض دنده را در موقعیت اتوماتیک قرار دهد، گیربکس به صورت اتوماتیکی دنده را انتخاب می کند، اما با قرار دادن اهرم دنده در حالت دستی، با تعریف الگوهای ویژه حرکتی برای اهرم دنده، عمل تعویض دنده به شکل دستی توسط راننده انجام می گیرد. البته در صورت عدم تعویض دنده توسط راننده خودرو و قرار گرفتن دور موتور در محدوده قرمز رنگ دور، به منظور ممانعت از آسیب رسیدن به موتور و اجزای داخلی گیربکس، ECU گیربکس توسان به صورت خودکار وارد عمل شده و دنده را در حالت سبک قرار می دهد. به طور کلی گیربکس شیفت ترونیک و تیپ ترونیک به کار رفته در توسان و دیگر تولیدات کمپانی هیوندای، از نوع گیربکس های الکترونیکی هستند که سایر کمپانی های تولید خودرو در دنیا، نامهای ویژه ای برای آنها انتخاب کرده و بر روی تولیدات خود استفاده میکنند، اما عملکرد اغلب آن ها مشابه است. در این بین فقط شرکت خودروسازی هیوندای گیربکس های شیفت ترونیک را با همین نام در خودروهای تولیدی خود استفاده میکند.
امروز در این مقاله بر آنیم تا اطلاعاتی در زمینه گیبرکس یا جعبه دنده که یکی از اجزای اصلی خودرو هاست، در اختیار شما قرار دهیم. با ما همراه باشید.
سیستم گیربکس بخشی جدایی ناپذیر از یک وسیله نقلیه است. موتورهای احتراق داخلی معمولا با سرعت های بالا کار می کنند، بنابراین کاهشی که در دنده های ماشین ایجاد میگردد، ضروری است به چرخ های در حال حرکت انتقال یابد و موجب کاهش سرعت گردد. بنابراین گیربکس یا جعبه دنده این امکان را به وجود می آورد تا رانندگی در شرایط مختلف صورت گیرد. شرایطی مانند شروع رانندگی، بالا رفتن از تپه، ایستادن در سطوح مختلف. هرچه دنده پایین تر باشد، چرخ های خودرو نسبت به دور موتور کندتر می چرخند.
پس از کلاچ، گیربکس دومین مرحله در سیستم انتقال قدرت است. گیربکس توسان معمولا به عقب موتور پیچ می شود و کلاچ بین آن ها قرار می گیرد. خودروهای مدرن با گیربکس های دستی چهار یا پنج سرعت رو به جلو و یک حرکت به سمت عقب و همچنین یک موقعیت خلاص دارند. اهرم دنده که توسط راننده کنترل می شود به یک سری میله های انتخاب گر در بالا و یا در کنار گیربکس متصل می شوند. میله های انتخاب گر به موازات شفت های حامل دنده قرار می گیرند.
محبوب ترین گیربکس، مش ثابت است.
گیربکس مش ثابت دارای سه شفت است:
شفت ورودی
میل لنگ
شاخه اصلی که به صورت بلبرینگ در محفظه گیربکس کار می کند.
همچنین یک شفت وجود دارد که دنده عقب چرخ دنده عقب بر روی آن می چرخد.
به طور کلی گیربکس های مورد استفاده در طراحی خودروها انواع گوناگونی دارد که ممکن است طراحی خاص هر گیربکس به صورت انحصاری در اختیار همان کمپانی خوردو سازی باشد.
انواع گیربکس ها می تواند شامل موارد زیر باشد:
گیربکس S Tronic
Step Tronic
Tip Tronic
Tip Tronic 5
PDK
CVT
Shift Tronic
DCT
X Tronic
Sequential
DSG
تعمیر گیربکس هیوندای توسان توسط گیربکس وان با بهروزترین امکانات و دانش تخصصی در زمینه تعمیرات و عیبیابی گیربکس با افتخار اعلام میدارد.
خدماتی که در این مرکز ارائه میگردد شامل: تعمیر اتوماتیک، سرویس دورهای تعمیر گیربکس اتوماتیک، بازدید فنی جهت تعمیر گیربکس اتوماتیک به همراه گارانتی یکساله میباشد.
تضمین
[contact-form-7 id="54"]
کیفیت
تعمیر
گیربکس اتوماتیک نیز مانند سایر اجزای خودرو نیاز به بازدیدهای دورهای دارد. سرویسهای دورهای بنا به توصیه کمپانی سازنده وابسته به کارکرد کیلومتر یا زمان باید صورت گیرد. تعویض روغن، فیلتر و سرویسهای دورهای گیربکس اتوماتیک به موقع، رانندگی اصولی و آگاهی نسبی از عملکرد گیربکس، نقش مهمی در افزایش طول عمر قطعات گیربکس دارد. زمان توصیه شده برای تعویض روغن و سرویسهای دورهای گیربکس اتوماتیک بین ۲۰۰۰۰ کیلومتر تا ۶۰۰۰۰ کیلومتر میباشد. لازم به ذکر است یکی از عوامل تعیین زمان تعویض روغن و سرویسهای دورهای ، شرایط رانندگی می باشد.
دو نوع گیربکس معمولی و گیربکس اتوماتیک در طراحی خودرو به کار می رود. در بعضی از اتومبیل ها دسته دنده بغل فرمان قرار گرفته است و در بعضی از اتومبیل های دیگر دسته دنده در سمت راست راننده روی گیربکس مونتاژ شده است. برای اینکه دنده ها را بتوانید به راحتی جا به جا کنید و یا به اصطلاح دنده عوض کنید، از وسیله ای به نام دنده برنجی (جعبه سنکرونیزه) در آن استفاده شده است. وظیفه دنده سنکرونیزه این است که دور دنده ها را تنظیم کرده و در زمان تعویض دنده بدون اینکه دنده صدا بدهد، به راحتی جا بروند.
برخی از مهمترین عوامل و سوالاتی که در ذهن رانندگان خودروهای مدل بالا در خصوص گیربکس توسان ایجاد می گردد بصورت زیر است:
۱. چرا گیربکس تقه می زند؟
تقه زدن گیربکس یکی از عیوبی است که ممکن است شما در حین استفاده از اتومبیل با آن مواجه شوید، دلیل تقه زدن می تواند ناشی از ایراد برقی و الکتریکی ماشین باشد. البته میزان نبودن فشار روغن گیربکس که ناشی از ایراد در ساعت است، از دیگر دلایل تقه زدن گیربکس است. همچنین در برخی موارد تقه زدن گیربکس می تواند علت دیگری نیز داشته باشد؛ به طور مثال اگر در دسته موتورها پارگی و یا خرابی وجود داشته باشد، ممکن است گیربکس تقه بزند.
۲. علت زوزه کشیدن گیربکس توسان چیست؟
زوزه کشیدن یکی دیگر از مشکلاتی است که ممکن است شما در حین کار گیربکس متوجه آن بشوید. این صدا ممکن است ناشی از صدای فشار روغن و یا خرابی دنده ها، دنده های دیفرانسیل و یا دنده ستاره ای باشد.
۳. خلاص شدن گیربکس اتوماتیک توسان یعنی چه؟
در خلاص شدن گیربکس توسان علل مختلفی دخیل هستند. بریدن دنده اویل پمپ، خراب شدن توربین، هرز شدن پلوس، خالی بودن گیربکس از روغن و یا معیوب شدن چرخ دنده های داخل گیربکس می تواند علت خلاص شدن گیربکس باشد.
۴. دلایل گاز هرز خوردن گیربکس چیست؟
گاز هرز خوردن گیربکس یکی دیگر از مشکلاتی است که ممکن است برای گیربکس پیش آید. این مشکل ممکن است به دلیل کمبود روغن، فرسودگی و استهلاک صفحه کلاچ و نرسیدن روغن کافی پشت کاسه کلاچ ها باشد.
۵. دلیل گیرکردن دنده در حالت پارک چیست؟
ممکن است دنده در حالت پارک گیر نماید. این مشکل در اثر نبود برق در سیستم پارک یا خالی بودن باتری خودرو، خرابی استاپ زیرپدال ترمز، خرابی سلکتور و یا شکستن اهرم تعویض دنده از داخل گیربکس توسان به وجود می آید.
۶.حالت اضطراری گیربکس اتوماتیک در دنده ۳ چه معنایی دارد ؟
در زمان خرابی گیربکس توسان، در یک دنده خاص مثل دنده ۳ ( البته در بعضی خودرو ها تعداد دنده های خودرو بیشتر است نظیر هفت دنده و هشت دنده این عدد متفاوت است) یا حالت اضطراری قرار میگیرد تا شما را متوجه خرابی آن کرده و سریعا خودرو را به تعمیرگاه منتقل نمایید.
۷. علت لرزش خودرو هنگام حرکت چه می تواند باشد؟
لرزش خودرو علت های مختلفی دارد و در اثر خرابی در دسته موتور، بکسواد کردن ( هرز چرخیدن ) صفحه کلاچها و خرابی پلوس ممکن است که اتومبیل دچار چرخش شود.
۸. آیا گیربکسهای هیبرید هم نیاز به تعویض روغن دارند ؟
در خودروهای نظیر تویوتا پریوس، ۷۵ هزار کیلومتر و در خودروهای نظیر هیوندای سوناتا، ۴۵ هزار کیلومتر تعویض روغن انجام میگردد.
۹. علت بیرون زدن دنده چیست؟
خورده شدن کشویی، خوردگی فنر ساچمه، تاب داشتن ماهک ها، خرابی بلبرینگ شفت ها و خوردگی بیش از حد دنده ها ممکن است باعث بیرون زدن دنده شود.
۱۰. خرابی بلبرینگ های گیربکس چه علامتی دارد؟
اگر در هنگام استفاده از اتومبیل متوجه صدای گیربکس شدید و یا گیربکس دچار بیرون زدن دنده ها باشد می توان فهمید که بلبرینگ های گیربکس دچار مشکل شده است
۱۱. چگونه می توان فهمید که دنده های گیربکس دچار خوردگی شده است؟
ایجاد صدا در گیربکس یکی از علایمی است که می تواند به شما بفهماند که دنده ها دچار خوردگی شده است. صداها نیز در اثر خوردگی دنده ها ، تیز کردن دنده ها، نداشتن واسکازین و خرابی بلبرینگ های گیربکس ایجاد می شود.
۱۲. علت گیر کردن دنده در هنگام تعویض چیست؟
یکی از دلایلی که موجب گیر کردن گیربکس در زمان تعویض دنده می شود، کج بودن ماهک است. تشخیص تاب داشتن ماهک راحت است و با راحت جا نرفتن دنده و یا بیرون زدن دنده ها و درگیر نشدن کامل آن نشان می دهد که ماهک دچار تاب و کجی است که این عامل باعث گیرکردن دنده خواهد شد
نحوه استفاده صحیح از گیربکس توسان
در این مطلب نکات مهمی را برای استفاده صحیح و درست از گیربکس توسان ارائه خواهیم داد.
سعی کنید هیچ گاه در حالت خلاص Neutral رانندگی نکنید. در این صورت تسلط کافی بر اتومبیل نخواهید داشت به خصوص اگر مسیر سراشیبی باشد.
از تعویض حالت گیربکس در زمان حرکت اتومبیل خودداری نمایید.
زمانی که میخواهید اتومبیل را متوقف کنید ابتدا از پدال ترمز جهت توقف استفاده کرده و سپس با استفاده از اهرم شیفتر حالت P را انتخاب نمایید و در صورتی که قبل از توقف گزینه پارک را انتخاب کنید، ممکن است به پین ها آسیب برسد و مکانیسم پارک گیربکس نیز دچار مشکل شود.
زمانی که پشت چراغ قرمز توقف کرده اید، در حالت D بمانید.
برای این که گیربکس توسان دارای عمر مفید داشته باشید، توصیه می شود که به طور مکرر روغن گیربکس را بررسی کرده و آن را تعویض نمایید. این کار از خرابی های احتمالی گیربکس نیز جلوگیری خواهد کرد. بهتر است این کار ار سالی یک بار و یا در هر ۲۰ هزار کیلومتر انجام دهید.
برای این که حالت شیفتر دنده را از وضعیت اتوماتیک به دستی و یا بالعکس تغییر دهید، نیاز به رها کردن پدال گاز و یا فشردن پدا ترمز نخواهید داشت. در زمان ترافیک اگر مسیر سربالایی و یا سراشیبی باشد، باید دنده ای را انتخاب نمایید که گیربکس در حالتی که پای شما روی گاز قرار دارد، انتخاب می کند. خودروهایی که وضعیت دستی دارند+M- در هر سرعت و بدون محدودیتی می تواند از حالت دستی M به حالت اتوماتیک D برود.
در برف، گل و یا یخبندان سعی کنید ماشین بکسوات نکند. زیرا گیربکس برای این شرایط طراحی نشده است.
در صورتی که در شرایط آب و هوای برفی رانندگی می کنید، از زنجیرچرخ نازک، ترجیحا لاستیکی استفاده کنید، زنجیرچرخ های بزرگ از کارایی گیربکس می کاهد و به قطعات ترمز نیز آسیب می رساند.
عملکرد و کارایی صحیح گیربکس منوط به دریافت قدرت متناسب از موتور است. موتور باید توان خروجی درستی داشته باشد، پس توصیه می شود که از بنزین استاندارد استفاده کنید و سالی یک بار نیز تنظیم موتور انجام دهید.
آنچه درباره عمر گیربکس اهمیت دارد و توجه ویژه ای باید به آن شود، وجود مایع روانکاری است. روغن گیربکس از اجزای اصلی و مهم گیربکس توسان محسوب می شود. در واقع عملکرد دنده های خورشیدی و تورک کانورتر در گیربکس اتوماتیک توسان، با روغن موجود در گیربکس ارتباط مستقیم دارد. زمانی که گیربکس مشغول کار است اجزای آن در زمان استفاده به بالاترین دمای خود می رسند اگر روغن کافی در آن وجود نداشته باشد، احتمال آسیب جدی به گیربکس وجود خواهد داشت. عدم تعویض به موقع روغن و ریختن روغن اشتباه در گیربکس توسان می تواند یکی دیگر از علل خرابی و آسیب جدی به مکانیزم گیربکس باشد.
بهترین و ایده آل ترین حالت برای گیربکس توسان این است که در هر ۵۰۰۰ کیلومتر کارکرد میزان سطح روغن اتوماتیک به وسیله گیج و یا نشانه روغن که در آن تعبیه شده بررسی شود. توصیه می کنیم که برای خودروهای عام و مورد استفاده که به صورت روزانه فعالیت می کنند، بعد از ۲۴ ماه و یا هر ۵۰ هزار کارکرد، تعویض روغن گیربکس صورت بگیرد.
گیربکس یکی از مهم ترین قطعات در خودرو محسوب می شود. چک کردن و اطمینان از سلامت آن بسیار مهم است و اگر متوجه روغن ریزی در این قطعه حیاتی شدید باید سریعا به تعمیرگاه مراجعه کنید.
در نهایت اعلام میکنیم که هیوندای توسان، یکی از محبوبترین شاسیبلندهای بازار ایران است. تلفظ درست نام این خودرو، توکسان است که شهری در صحرای آریزونای آمریکا است. مصرف سوخت این موتور کوچک اما پرقدرت، در ترافیک شهری نهایتا ۹ و در سرعت ثابت جاده، ۷ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر است که با توجه به توان تولیدی، راندمان بسیار خوبی دارد. با توجه به گزارشهای سازمان بازرسی و کیفیت استاندارد ایران، میزان رضایت مشتریان از کیفیت خدمات پس از فروش خودروهای هیوندای در ایران طی سالهای گذشته، همواره در سه ردهی ابتدایی این لیست قرار داشته است. تصور عموم بر این است که گیربکس توسان که با عنوان پاشنه آشیل محصولات این کمپانی نیز شناخته می شود، دارای مشکلاتی می باشد. اما کمپانی هیوندای اعلام کرده است که در نسل جدید هیوندای توسان مشکلات گزارش شده در مورد گیربکس توسان به راحتی و با به روز رسانی کنترل گیربکس توسان حل شده است. گیربکس توسان از نوع شیفت ترونیک است که بر خلاف گیربکسهای اتوماتیک معمولی این امکان در اختیار راننده قرار میگیرید تا توسط اهرم تعویض دنده یا پدالهای تعبیه شده در پشت فرمان، دنده را به صورت دستی سبک یا سنگین کند.
در این نوع گیربکس اگر راننده اهرم تعویض دنده را در حالت تعویض دنده اتوماتیک قرار دهد، گیربکس به صورت اتوماتیک دنده مورد نظر را انتخاب و در زمان مناسب اقدام به درگیر کردن آن میکند، اما با قرار دادن اهرم دنده در وضعیت تعویض دنده دستی، با تعریف الگوهای خاص حرکتی برای اهرم دنده یا شیفترهای پشت فرمان، عمل تعویض دنده به صورت دستی توسط راننده انجام میپذیرد. البته در صورت عدم تعویض دنده توسط راننده و رسیدن دور موتور به محدوده قرمز رنگ دور موتور، جهت جلوگیری از آسیب رسیدن به موتور و اجزای داخلی جعبه دنده، ECU گیربکس توسان به صورت خودکار وارد عمل شده و اقدام به سبک کردن دنده میکند. به طور کلی گیربکسهای شیفت ترونیک و تیپ ترونیک مورد استفاده در توسان و سایر محصولات کمپانی هیوندای، عمده گیربکس های الکترونیکی هستند که دیگر شرکتهای تولید کننده خودرو در جهان، نامهای اختصاصی برای آنها انتخاب کرده و بر روی محصولات خود استفاده میکنند، اما عملکرد بیشتر آن ها شبیه به یکدیگر است. در این بین فقط شرکت خودروسازی هیوندای گیربکس های شیفت ترونیک را با همین نام در محصولات تولیدی خود استفاده میکند.
خودروهای هیوندای توسان واقعا جالب هستند شما می تونید براحتی باهاش برید مسافرت ممنون از اطلاعاتی که بابت گیربکس توسان گذاشتین خیلی خوب بود
بلی. روغن گیربکس نیز همانند روغن موتور و سایر روغنهای مورد استفاده در خودرو برای کیلومتر خاصی تولید و مورد استفاده قرار می گیرد، لذا نیازمند تعویض کامل می باشد.
صدای زوزه معمولا از صدای فشار روغن و یا خرابی دندهها، مجموعه دنده سیارهای و دندههای دیفرانسیل میباشد. برای اطمینان از نوع خرابی گیربکس می تواند با مشاوران ما همراه شوید
۵ علامت مهم که می تونه کمکتون بکنه: نشانهی اول، لغزش دندهها ( Slipping transmission ) نام دارد. در این حالت، تعویض دنده متفاوت از شرایط عادی احساس میشود و معمولا با صدای ناهنجار، همراه خواهد بود. نشانهی دوم، سختی در تعویض دندهها است که در نتیجهی آن، تغییر سرعت گیربکس انجام نمیشود و صدایی شبیه به نویز، شنیده خواهد شد. نشانهی سوم، تاخیر در تعویض دنده است که بیشتر به هنگام شروع حرکت به جلو، اتفاق میافتد. نشانهی چهارم، نشت روغن است که با توجه به بسته بودن محفظهی گربکس باید جدی گرفته شود. این روغن با رنگ قرمز روشن یا قرمز تیره و قهوهای، قابل تشخیص خواهد بود. نشانهی پنجم، با روشن شدن چراغ چک موتور، روی پنل پشت فرمان، اطلاع رسانی میشود. البته در این حالت، راننده ممکن است چراغ چک را مرتبط با نقصهایی غیر از گیربکس بداند؛ پس نیاز به بازدید خودرو توسط تعمیرکار حرفهای وجود دارد.
گیربکس اتوماتیک چگونه کار میکند؟ این سوال در بین علاقهمندان به خودروها، بسیار متداول است. این تجهیز، قدرت خالص دریافت میکند تا وظیفهی انتقال نیروی پیشرانه به میل کاردان و نهایتا، ایجاد حرکت در چرخها را، بر عهده داشته باشد. پیشرانه از طریق پوسته فلایویل ( Bell housing ) به جعبه دنده متصل است. مهمترین قطعه در پوسته فلایویل، مبدل گشتاور نام دارد که به صورت یک کوپلینگ هیدرولیک عمل میکند تا مرز بین پیشرانه و گیربکس باشد. قوانین عملکرد هیدرولیک و دندهها پیچیده هستند. کافی است بدانید که گیربکس اتوماتیک با روغن گیربکس کار میکند. این روغن برای عمکلرد جعبهدندهی خودکار و سلامت خودرو، حیاتی است.
علائم مختلفی میتونه داشته باشه باید حتما بررسی بشه تا دلیل اصلی پیدا بشه برای اطمینان از مشکل ماشین بهتره با کارشناسان تماس بگیرید و قبل از ایجاد مشکلات پرهزینه سریعا مشکل رو رفع کنید شما میتونید با شماره ۰۹۱۲۸۸۷۹۸۶۸ تماس بگیرید تا پاسخ قطعی رو با ارائه توضیحات کامل دریافت کنید.
خودروهای هیوندای توسان واقعا جالب هستند شما می تونید براحتی باهاش برید مسافرت ممنون از اطلاعاتی که بابت گیربکس توسان گذاشتین خیلی خوب بود
آیا روغن گیربکس هم مثل روغن موتور نیاز به تعویض دارد ؟
بلی. روغن گیربکس نیز همانند روغن موتور و سایر روغنهای مورد استفاده در خودرو برای کیلومتر خاصی تولید و مورد استفاده قرار می گیرد، لذا نیازمند تعویض کامل می باشد.
Update URLs
چرا گیربکس صدا می کنه و زوزه میکشد ؟
صدای زوزه معمولا از صدای فشار روغن و یا خرابی دندهها، مجموعه دنده سیارهای و دندههای دیفرانسیل میباشد.
برای اطمینان از نوع خرابی گیربکس می تواند با مشاوران ما همراه شوید
چطور میتونم تشخیص بدم که گیر بکس مشکل داره؟
۵ علامت مهم که می تونه کمکتون بکنه:
نشانهی اول، لغزش دندهها ( Slipping transmission ) نام دارد. در این حالت، تعویض دنده متفاوت از شرایط عادی احساس میشود و معمولا با صدای ناهنجار، همراه خواهد بود.
نشانهی دوم، سختی در تعویض دندهها است که در نتیجهی آن، تغییر سرعت گیربکس انجام نمیشود و صدایی شبیه به نویز، شنیده خواهد شد.
نشانهی سوم، تاخیر در تعویض دنده است که بیشتر به هنگام شروع حرکت به جلو، اتفاق میافتد.
نشانهی چهارم، نشت روغن است که با توجه به بسته بودن محفظهی گربکس باید جدی گرفته شود. این روغن با رنگ قرمز روشن یا قرمز تیره و قهوهای، قابل تشخیص خواهد بود.
نشانهی پنجم، با روشن شدن چراغ چک موتور، روی پنل پشت فرمان، اطلاع رسانی میشود. البته در این حالت، راننده ممکن است چراغ چک را مرتبط با نقصهایی غیر از گیربکس بداند؛ پس نیاز به بازدید خودرو توسط تعمیرکار حرفهای وجود دارد.
چطور میتونم این قطعه رو بگیرم چون اینجا فقط مقاله هستش و قیمت ننوشتین
میتونید وارد بخش تماس با ما بشید و با مشاوران استوک یدک تماس بگیرید برای اطلاعات بیشتر با شماره ۰۹۱۲۸۸۷۹۸۶۸ تماس بگیرید
ممنون میشم درباره موتور توسان هم مطلب بزارید ????
این مورد رو تو مقالتون ندیدم
گیربکس اتوماتیک چگونه کار میکند؟
این سوال در بین علاقهمندان به خودروها، بسیار متداول است. این تجهیز، قدرت خالص دریافت میکند تا وظیفهی انتقال نیروی پیشرانه به میل کاردان و نهایتا، ایجاد حرکت در چرخها را، بر عهده داشته باشد. پیشرانه از طریق پوسته فلایویل ( Bell housing ) به جعبه دنده متصل است. مهمترین قطعه در پوسته فلایویل، مبدل گشتاور نام دارد که به صورت یک کوپلینگ هیدرولیک عمل میکند تا مرز بین پیشرانه و گیربکس باشد. قوانین عملکرد هیدرولیک و دندهها پیچیده هستند. کافی است بدانید که گیربکس اتوماتیک با روغن گیربکس کار میکند. این روغن برای عمکلرد جعبهدندهی خودکار و سلامت خودرو، حیاتی است.
با سلام و تشکر
تو دور موتور ۳ به بالا ماشین صدای زوزه خیلی ضعیفی داره که با پایین آمدن دور موتور صدا قطع می شه. علت ازچی میتونه باشه؟؟؟
علائم مختلفی میتونه داشته باشه باید حتما بررسی بشه تا دلیل اصلی پیدا بشه برای اطمینان از مشکل ماشین بهتره با کارشناسان تماس بگیرید و قبل از ایجاد مشکلات پرهزینه سریعا مشکل رو رفع کنید شما میتونید با شماره ۰۹۱۲۸۸۷۹۸۶۸ تماس بگیرید تا پاسخ قطعی رو با ارائه توضیحات کامل دریافت کنید.